ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
PERŞEMBE
İlçe toprakları oldukça engebeli bir durum arz etmektedir. Tepeler sahile dik olarak inerler ve kıyıda küçük koylar oluştururlar. Bu koylarda küçük kumsalların yer aldığı görülür. Bu toprak yapısıyla geniş akarsular yerine küçük dereler oluşmuş ve bu derelerin başlıcaları da Akcaova, Efirli, Kacalı, Kozağzı, Kurtuluş Dereleri olarak görünmektedir.Bunların daha küçükleri ise;Belicesu D,Medreseönü D,Okculu D,Asarcık D, Büyükağız D, Kavra D,Çaka D, Kurtuluş D,Hoynat D, Ördek D, Mersin D,Kışlaönü D, Topal D, gibi nispeten daha küçük derelerde bulunmaktadır.
Peki,Perşembe,Türkiye turizmi bazında,istenen düzeyde midir? Buna,olumlu cevap veremiyoruz. Bu durum,ilimiz ve hatta bölgemiz için bir ölçüde doğrudur. Oysa,Perşembe,şirinliği,sükuneti,otantik dokusu ile,çoktan belli bir seviyeye getirilmiş olmalıydı. Bu güne kadar,bu yapılmadı. Öyle ise kara kara düşünecek miyiz? Elbette,bu pessimist bakış,doğru değildir.
Perşembe halkı,turizmden gelir etmek istiyorsa,bu ürünleri üretir,Yason burnu başta olmak üzere, bütün kıyı boyunca satışa sunabilir. Fakat,bugüne kadar bu yönteme hiç başvurulmadığı da bir realitedir. Yöre insanı,henüz işin başında. Fakat,azimli olunca, sonra,bir gün,yüksek miktarda döviz girdisi ile ekonomimizin canlılık kazanacağına inanmalıyız.
Turşu kavurması,mıhlama,pancar çorbası ve çeşitleri,melucan (diken ucu) kavurması,ısırgan yağlaşı,galdirik kavurması,sakarca mıhlaması,baldıran çorbası,hoşkuran yemeği,pezik mıhlaması yemeği,lahana sarması,mısır yağlaşı,mısır öğmeci,kabak yemeği,kabak tatlısı,içli tava,hamsili ekmek,hamsi tavası,hamsi buğulama,hamsi köftesi ve balık çorbası.(Daha geniş bilgi için bkz. Tarihten Günümüze Perşembe,Sıtkı Çebi).
Perşembe de Eğitmen olarak görev alanlar:Saray Köyünün ilk öğretmeni Mehmet Kazım AYDIN, Mersin Köyünden Helim ENGİN, Ramazan Köyünden Yusuf NAMDAR, Yumrutaş Köyünden Mustafa BAYRAM, Kurtuluş Köyünden Bahri BAŞ, Anaç Köyünden Sabri Sönmez, Bolatlı Köyünden Ahmet YILMAZ, Çerli köyünden Ömer SÖNMEZ, Ekinciler Köyünden Cemal GÜNDOĞDU, Çaytepe Köyünden Ömer AĞCA, Doğan Köyünden Hasan ŞENSOY, Uzun Musa Köyünden Cafer BAŞ ve Kozağzı Mahallesinden Salim DALAK görev aldılar.
Perşembe İlçesinde bir Anadolu lisesi, iki Meslek Lisesi (Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi,Perşembe Kız Teknik ve Meslek Lisesi), onbir 1-8 sınıflı İlköğretim Okulu (Atatürk, Cumhuriyet, Gazi, Beyli, Çaka Çaytepe, Kovanlı, Medreseönü, Kuyluca, Kırlı, Ortatepe, Saray İlköğretim Okulu), 1-3 sınıflı Birleştirilmiş İlköğretim Okulu (Alınca, Kazancılı, Mersin, Yumrutaş İlköğretim Okulu), bir Ana Okulu (75. Yıl Ana Okulu), Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, ve Öğretmenevi Lokali bulunmaktadır.
10 Nisan 1986 tarihinde mahalli imkanlarla 4000e yakın kitap ile okuyucuların hizmetine açılmıştır. 1990 Yıl sonunda Kültür Bakanlığına bağlanmış olup,2004 yılsonu istatistiklerine göre, Kütüphanede 710 genel (Ansiklopedi, yıllık, rehber vb.), 184 felsefe ve Psikoloji, 553 Din, 1745 Sosyal bilimler, 247 Dilbilim, 155 Doğa Bilimleri ve Matematik, 296 Uygulamalı Bilimler ve Teknoloji, 569 Güzel Sanatlar, 3794 Edebiyat ve 1982 Tarih ve Coğrafya olmak üzere 10235 kitap mevcut olup, 1 süreli yayın (Dergi, bülten vb.) ve bir yöresel (haftalık) gazete izlenmektedir.Küttüphanenin 2004 yılsonu istatistiklerine göre kullanıcı sayısı 16743 kişidir.
Krosta Ankara, Ağrı, Eskişehir, Sivas, Antalya, Mersin, İzmir, Erzincan, Bursa, İstanbul, Samsun, Trabzon, Zonguldak illerinde yapılan kros müsabakalarında takım halinde ve ferdi olarak birçok birinciliklerim var.