ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
KABADÜZ
Bu tarihi belgede Kabadüz hakkında geniş bilgi mevcuttur. Bu belgeye göre; ALİBEGECE(Kabadüz) bölgesinin 21 köyden oluştuğu, bölgede hiçbir hristiyan ve yabancı nüfusun bulunmadığı, yaklaşık 2600 nüfusunun olduğu, halkın buğday ve arpa ektiği, arıcılığın yaygın olduğu, koyun besiciliğinin yapıldığı, bölgede birçok Şeyh, Pir, Hacı, Fakih sıfatlarını taşıyan kişilerin oturdukları bu Şeyh’lerden bazılarının TIMAR SAHİBİ( devlete toprakları karşılığı asker beslemek, devlet adına savaşmak) oldukları, bölge halkının demircilikle uğraştığı, demir madenlerinin bazı köylerde işlendiğini, demir ocaklarının bulunduğunu öğrenmekteyiz.
İlçe halkının giyimi pantolon, ceket,şapka, gömlek, kazak, mont, hırka, kaban, ayakkabı, bere, kaşkol…vb. giyilen kıyafetlerden oluşmaktadır.
İlçede tarım ürünü olarak fındık ön sırada gelmektedir. Toplanan fındıklar gerek ilçe içerisinde gerekse Ordu il merkezinde satılarak gelir sağlanmaktadır. Miras yoluyla tarım arazilerinin sürekli küçülmesi aileleri bulundukları yerden İstanbul, Denizli, Antalya, Bursa, Ankara, gibi illere göç etmek zorunda bırakmıştır. İlçede iş olanakları olmadığından gençler Ordu il merkezine ve diğer şehirlere çalışmak için gitmektedir. Ayrıca Almanya, Fransa, Avusturya, Japonya, Amerika gibi ülkelere çalışmaya ve okumaya giden vatandaşlarımız da bulunmaktadır. Türkiye’de üniversitede okuma şansı bulamayan gençler KKTC., Mısır, Almanya, Belçika, Avusturya ve Kanada vb. ülkelere giderek eğitimlerini tamamlamak eğilimindedirler.
Türk Halk Oyunları Kursu, Estrüman öğretimi kursu, Arıcılık kursu, bilgisayar kursu, balık ağı örücülüğü kursu, budamacı yetiştirme kursu, el sanatları-çiçekçilik kursu, biçki- dikiş kursu, ahşap boyama kursu, kumaş boyama kursu, sığır besiciliği kursu, koyunculuk kursu, peynircilik kursu, halıcılık kursu, yabancı dil(İngilizce) kursu, okuma-yazma kursu.
Üretimi yapılan başlıca tarım ürünleri; fındık,patates, fasulye, sebze ve meyvelerdir. Fasulye, patates, sebze ve meyveler satmak maksadından çok ailevi ihtiyaçlar için kullanılmaktadır. Fındık ise ticari amaç için üretilmektedir. Günlük tüketilen ürünler; fasulye, lahana, mısır ve buğday unu, üzüm, elma, armut vb. ürünlerdir. Söz konusu ürünler tatlılarda, reçel ve pekmez yapımlarında, turşu yapımında ve konserve yapımında kullanılır. Kışın insanlar hazırladıkları bu besinleri kullanırlar.