Ordu Yöresine Özgü Lezzetler
Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Ordu ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Ordu, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. Karadeniz Bölgesinde bulunan Ordu ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.
Ordu Yöresel Yemekleri
- Mısır Yarmalı Aş Sarması
- Kabak Kavurması
- Sakarca Kayganası
- Kabak Kayganası
- Pezik (Pazı) Mücveri
- Soslu Patlıcan
- Taze Bezelye Kayganası
- Sakarca Kayganası
- Keşkek (Gendeme)
- Pancar Diblesi
- Fasulye Diblesi
- Galdirik Kavurması
- Fırın Fasulyesi
- Etli Pancar Sarması
- Pancar Döşemesi
- Pancar Çorbası (Karalahana)
- Mısır Çorbası
- Kabak Çorbası
- Isırgan Çorbası
- İçli Tava
- Hamsi Buğulama
- Hamsi Köftesi
- Su Böreği
- Yufka Böreği
- Ev Makarnası
- Kabak Tatlısı
- Aşure
- Un Helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder